
نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، اگرچه ما رویاهای صادقانه داریم، اما هر خوابی تعبیری ندارد. فقط برخی از خواب ها قابل تعبیر هستند. به دلیل ظرافت و پیچیدگی رویاها از یک سو و دشواری یافتن تعابیر واقعی و قوی از سوی دیگر، نباید نسبت به آنها حساسیت زیادی داشت. بلکه باید انرژی خود را روی واقعیت های زندگی متمرکز کنید.
مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی نوشت: رویا دیدن و دیدن خواب یا کابوس در خواب واقعیتی است که بسیاری از مردم قادر به درک ماهیت و ماهیت آن نیستند. رویاهای انسان می تواند بر اخلاق و زندگی انسان تأثیر بگذارد و می تواند حامل پیام باشد یا اصلاً پیامی نداشته باشد.
خواب گاه حق و گاه باطل است و در مفاهیم دینی مطالبی درباره رؤیاهای حقیقی و واقعی آمده است. برای توضیح این مقاله ذکر اجمالی چند نکته ضروری است.
رؤیای صادقه یا رؤیایی مطابق واقعیت همان کشف و شهودی است که در خواب اتفاق می افتد. در روایات آمده است که علاوه بر پیامبران و امامان، مؤمنان نیز می توانند رؤیاهای واقعی ببینند و این یکی از بشارت های خداوند به مؤمنان در جهان است. رویای صادقه به سه دسته تقسیم می شود:
ج: خوابی که نیاز به تعبیر ندارد; مانند رؤیای ابراهیم در مورد ذبح اسماعیل;
ب: خوابی که قسمتی از آن نیاز به تعبیر دارد و قسمتی دیگر ندارد. مانند خواب حضرت یوسف که در آن خورشید و ماه و ستارگان نیاز به تعبیر داشتند; اما سجده آنها جز خود سجده معنایی نداشت;
ج: خوابی که نیاز به تعبیر کامل دارد، مانند خواب پادشاه مصر در زمان یوسف.
در قرآن به چند نمونه از رؤیاهای واقعی اشاره شده است، از جمله خواب پیامبر اسلام (ص) قبل از فتح مکه که ایشان و یارانش وارد مکه می شوند و حج می کنند. تحقق این آرزو وعده داده شده است. رؤیای پیامبر اسلام (ص) در مورد درخت ملعون، نمونه ای دیگر از رؤیای واقعی است. پیامبر (ص) در این خواب چند میمون را دید که از منبر او بالا و پایین میرفتند.
طهارت نفس و ریاضت نفس از عوامل دیدن رؤیای واقعی و گناه، پرخوری و عدم خلق و خوی از موانع آن است.
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: خواب ها بر سه قسم است: گاهی مژده از جانب خداوند است، گاهی اسباب غم و اندوه از طرف شیطان است، گاهی مسائلی است که مردم در افکار خود (در بیداری) مطرح می کنند و آن را می بینند. در رویاهایشان
بسیاری از مردم به دلیل مشغله های دنیوی از دیدن خواب رحمت محروم می شوند و به همین دلیل تمام یا بیشتر خواب هایی که می بینند دو نوع دیگر است، به ویژه مشغله ها، نگرانی ها، امیال و ترس ها. خودخواهی است.
به دلیل ظرافت و پیچیدگی رویاها از یک سو و دشواری یافتن تعابیر واقعی و قوی از سوی دیگر، نباید نسبت به آنها حساسیت زیادی داشت. بلکه باید انرژی خود را روی واقعیت های زندگی متمرکز کنید.
بسیاری از رویاهایی که ظاهراً بد و نگران کننده هستند، معنای خوبی دارند که تعبیر کنندگان قوی آن را درک می کنند. بنابراین نباید نگران باشیم و باید این نوع خواب ها را خوب بدانیم.
باید به نکات مثبت و روشن خواب توجه بیشتری داشته باشید و اگر خواب برای شما بسیار ناراحت کننده بود صدقه بدهید و روی زندگی و وظایف خود تمرکز کنید.
رویای خود را برای دیگران تعریف نکنید؛ به جز دلیل لازم. خواب خود را به “نه” تعبیر کنید. زیرا تعبیر خواب بر زندگی ما تأثیر می گذارد، هم از طرف ما و هم از طرف دیگران.
منبع: www.khabaronline.ir