هدایت انبیا نور بود نه نیرو


نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان حجت الاسلام هادی سروش در شانزدهمین سالگرد درگذشت آیت الله سروش محلاتی در مسجد بقیه الله نارمک سخنرانی کرد.

هدایت انبیا نور بود نه نیرو

نقل از کامل این سخنرانی در سایت جماران منتشر شده است که در ادامه می خوانید:

  • مهربانی و محبت در نظام خلقت جاری است و از سوی حق تعالی به سوی بندگانش اعم از مؤمن و غیر مؤمن جاری می شود. امام غزالی در احیاءالعلوم نقل می کند که گناهکار در زمان حیاتش به خاطر نگهداری از یتیمان مورد رحمت خداوند قرار گرفت و زاهد معروف شهر در خواب صادقانه دید که باید به تشییع جنازه برود و کمک کند.
  • هدایت پیامبر رحمت (ص) باید الگوی همه پیشوایان جامعه باشد که نمونه آن در سیره ابن هشام آمده است، می گویند عمرو بن ثابت در مدینه ربا گرفت و نشد. مدتها مسلمان بود چون این درآمد ممنوعه را از دست نداد. تا اینکه جنگ احد فرا رسید و به پیامبر (ص) گرایش پیدا کرد و مسلمان شد و در احد شرکت کرد، اما چون از سابقه خود در ربا شرم داشت، سر و روی خود را پنهان کرد تا سرانجام در میدان جنگ افتاد. و به شهادت رسید. مسلمانان وقتی چهره او را دیدند تعجب کردند و به پیامبر (ص) خبر دادند و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله ایمان و شهادت او را تأیید کرد و فرمود: «عمل قلیل و خشت بسیار»، این نمونه ای از هدایت نوری خاتم است. از پیامبران (ص). تاثیرگذار است.
  • هدایت انبیا و اولیاء علیهم السلام در این راه است و چون این راه، راه مهربانی و محبت است و برخاسته از زبان نرم و صادق است، هدایت موفق است و به تعبیری هدایت سبکی است، زیرا از نور ناشی می شود و از اجبار و اکراه که هدایت قهری است. باش!
  • هدایت پیامبر رحمت (ص) باید الگوی همه پیشوایان جامعه باشد که نمونه آن در سیره ابن هشام آمده است، می گویند عمرو بن ثابت در مدینه ربا گرفت و نشد. مدتها مسلمان بود زیرا این درآمد ممنوعه را از دست نداد. تا اینکه جنگ احد فرا رسید و به پیامبر (ص) گرایش پیدا کرد و مسلمان شد و در احد شرکت کرد، اما چون از سابقه خود در ربا شرم داشت، سر و روی خود را پنهان کرد تا سرانجام در میدان جنگ افتاد. و به شهادت رسید. مسلمانان وقتی چهره او را دیدند تعجب کردند و به پیامبر (ص) خبر دادند و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله ایمان و شهادت او را تأیید کرد و فرمود: «عمل قلیل و خشت بسیار»، این نمونه ای از هدایت نوری خاتم است. از پیامبران (ص). تاثیرگذار است.
  • امروز اگر با انگیزه ای خودجوش در این جمع برای سالگرد وفات آیت الله سروش آمده بودید، چون در شخصیت معنوی راهنمایی دیدید، راهنمایی جذاب بود و ایشان هم شکل این راهنمایی را از استادش گرفتند. امام خمینی که وقتی استاد خواست این طلبه را موعظه کند او را به کاشان بفرستد، با ابراز تأسف از دوری از شاگردش در سال 1342، در کتاب خود نوشت. دست خط: «انشاالله از علم و اخلاق جناب سروش کمال استفاده را ببرید».
  • سپس در سال 1346 و ناامید شدن از بازگشت استادش امام راحل از تبعید، به تهران آمد و مرجع راهنمایی نوری شد. از بنای مسجد و تشکیل صندوق قرض الحسنه قرض الحسنه و هیئت دعای ندبه و موسسه خیریه در امور فرهنگی و پزشکی به ویژه تربیت جوانان و… بی شک همه این برکات مدیون بوده است. راهی که او نور را رهبری کرد و اگر هدایت او اجباری بود، هیچ یک از این موفقیت ممکن نمی شد. این روحانی توسط مردم دیده نشد.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7266

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *