سرانه را رها کنیم، کتاب را زندگی کنیم



پایگاه اندیشه و فرهنگ زندگی: یکی از سوالات متداولی که خبرنگاران در هفته کتاب از مسئولان می پرسند که معمولاً کلیشه ای است، «سرانه مطالعه در کشور» است. سوالی که هر ساله با پاسخ های متناقض و غیرقابل تایید همراه است.

شکی نیست که آمار با ما صحبت می کند و مبنای هر برنامه و اقدامی آمار و ارقام است، اما سوال مهم این است که سرانه بالای مطالعه چه تأثیری بر زندگی فردی و اجتماعی ما دارد و برخورد با «سرانه مطالعه» چه تأثیری دارد. “احساس یک بحران در جهان است آیا خواندن را حل می کند؟
پاسخ کوتاه این است که اگر مطالعه را به عنوان فعالیتی که باعث تغییر و بهبود عملکرد و دیدگاه ما می شود به عنوان یک فرآیند مستمر در نظر بگیریم، باید توجه داشت که این فعالیت، حتی اگر کوچک باشد، در صورتی می تواند مفید باشد که با کیفیت همراه باشد. گفتار و رفتار فردی و اجتماعی. تاثیر قابل توجهی داشته باشد و سبک زندگی ما را بهبود بخشد.

بنابراین، کمیت مطالعه نیست، بلکه کیفیت آن مهم است و اگر یک کتاب خوب خوب خوانده شود، تأثیرات مثبت باورنکردنی بر ذهن و رفتار افراد در زندگی فردی و اجتماعی دارد و نتیجه آن رفتار خردمندانه است. و گفتار در جامعه

در دوران مسئولیتم در این زمینه به نمونه های زیادی برخورد کردم که گاهی یک کتاب خوب و مفید مسیر زندگی یک فرد و خانواده را تغییر داده است.

خانمی به من می گفت از زمانی که کتاب «دختر شینا» را از کتابخانه امانت گرفتم و زحمات قهرمان این کتاب یعنی خانم قدم خیر محمدی کنعان که همسر سردار شهید حاج ستار ابراهیمی است را خواندم. هژیر و صبر و استقامت او در برابر مشکلات بسیار بزرگتر از مشکلاتم دیدم، نگاهم به زندگی تغییر کرد. سختی های زندگی ام را فراموش کردم و تصمیم گرفتم این کتاب را برای خواندن در اختیار دوستان و اقوامم بگذارم زیرا این کتاب ساعت ها مهارت های صبر را به من آموخت و گره های زندگی ام را باز کرد و به من آرامش و امید داد. زندگی من را تغییر داد و حالا مدت زیادی است که با این کتاب و قهرمانش زندگی می کنم.

با اینکه این خانم بعد از این کتاب شروع به مطالعه کرد، اما فرض کنید یک سال همان کتاب را خوانده و سراغ کتاب دیگری نرفت، شاید سرانه مطالعه اش در یک سال خیلی کم باشد، اما آیا به این دلیل است که این کتاب را زندگی کرده است؟ و درباره این کتاب با افراد مختلف اطرافش صحبت می کند و از این کتاب مهارت هایی کسب کرده است که می تواند زندگی خود را بر همین اساس جلو ببرد، کافی نیست؟
من بسیاری از این نمونه ها را می شناسم که در این مقاله گنجانده نشده اند.

مگر اینکه هدف اصلی از کتابخوانی افزایش سطح اطلاعات و مهارت ها و بهبود تفکر و دیدگاه و بهبود سبک زندگی باشد، به جای تمرکز بر سرانه مطالعه و کمیت آن، باید به کیفیت مطالعه و مطالعه بپردازیم. تاثیر آن بر زندگی و به جای خودمان تحقیر اعلام اینکه سرانه مطالعه کم است. بیایید مطالعه مفید و باکیفیت کتاب های خوب را ترویج کنیم و به مردم بیاموزیم که کتاب های خوب را خوب بخوانند و آنها را زندگی کنند.
نگران سرانه مطالعه نباشید. وقتی مردم کتاب های خوب و مفید بخوانند، سرانه مطالعه هم افزایش می یابد. به هر حال همه ما در این زمینه مسئولیم، از مسئولان و کارگزاران فرهنگی گرفته تا خانواده ها، مدارس و دانشگاه ها.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7727

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *