احیای ایران مهمترین امر سیاسی است


به نقل از خبرگزاری اخبار آنلاینحامد زارع در سرمقاله پانزدهمین شماره سیاست به «احیای ایران» پرداخته است. او می کوشد در سرمقاله خود مهمترین موضوعاتی را که به احیای ایران کمک می کند مطرح کند. با توجه به محتوای سرمقاله می توان این سوال را مطرح کرد که کشوری متشکل از اقوام و اقوام مختلف، آیا امکان دارد در رشد و توسعه کشور نادیده گرفته شوند؟ خلاصه این سرمقاله:

ایران کنونی به عنوان مرکز فلات ایران در یکی از حساس ترین دوره های تاریخی خود به سر می برد. از حضور نظامی آمریکا در سراسر کشور تا سرکشی همسایگان تازه وارد، شرایطی را به وجود آورده است که لزوم توجه بیشتر به وحدت ملی را یادآوری می کند. وحدت ملی در هر دوره حول مفاهیم شکل گرفته و سپس متون مرتبط با آن را سامان داده است. از قدیم تا زمان ساسانیان، وحدت ملی ایران حول اصطلاحات مربوط به مذهب فرشاهی و زرتشتی شکل گرفته است.

با هجوم اعراب و گذار از دو قرن سکوت، در زمان غزنویان و سلجوقیان، بازگشت به نوشته‌های ایرانی شکل گرفت و مضامین قدیمی وحدت ملی ایران در اشعار فردوسی منعکس شد و به درون منظومه رسوخ کرد. دولت خواجه نظام الملک. نگارش سیاست توسط خواجه و توجه مجدد به مفهوم عدالت یکی از مهم ترین مقاطع تاریخ فکری ایران به شمار می رود که زمینه ساز تداوم فرهنگ و حکمت سیاسی ایران در دوره اسلامی ایران شد. تاریخچه

با ظهور شاه اسماعیل و تشکیل سلسله صفویه و روی کار آمدن شاه عباس صفوی، وحدت ملی ایران حول محور تشیع شکل جدیدی به خود گرفت و متون جدیدی در متون فقهای ایرانی و لبنانی یافت. در اواخر دوران قاجاریه بازگشت به مفهوم عدالت در جنبش مشروطیت به وجود آمد و با در نظر گرفتن تجربه غرب، ضرورت تأسیس نهادهای دوره جدید مورد تأکید ایرانیان قرار گرفت و ناگزیر اندیشه غربی نیز یکی از متونی شد که نظام مشروطه مهمترین و برجسته ترین آن است. مثال زده شد. آرمان های مشروطه همواره به عنوان یکی از عوامل پیدایش وحدت ملی در صد سال اخیر مورد تبیین و تحلیل اندیشمندان بوده است.

در مرحله کنونی، ضرورت حفظ و حراست از متون ایرانی، شیعی و غربی که شالوده تاریخ جدید ایران را تشکیل داده اند، بیش از پیش ضروری است. اگر با تلاش برای وحدت ملی توانسته ایم از گذرگاه هایی مانند جنگ تحمیلی و همچنین بحران هسته ای عبور کنیم، با همین وحدت می توانیم در حفظ تمامیت کشور و تمامیت ارضی آن کوشا باشیم.

واکنش شهروندان ایرانی به شعرخوانی رجب طیب اردوغان در رژه نظامی باکو به خوبی نشان از حضور این وحدت ملی در وجدان عمومی ایرانیان و تبلور روحیه ملی آنان در دفاع از ایران دارد. تهاجم زبانی اردوغان نه تنها باعث عقب نشینی و سرخوردگی شد، بلکه زمینه ای برای احیای ایران در افکار عمومی شد.

احیای ایران به عنوان رکنی که اقوام مختلف را زیر یک سقف نگه داشته است مهمترین و ضروری ترین امر سیاسی تلقی می شود و ضرورت این امر سیاسی تقویت وحدت ملی است. وحدتی مبتنی بر اندیشه ایرانی، مذهب شیعه و مدرنیته غربی شکل گرفته، تداوم یافته و ساختار یافته است.

متن کامل این مقاله را می توانید در شماره پانزدهم خط مشی بخوانید.

احیای ایران مهمترین امر سیاسی است

216216



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7240

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *