کدام قهوه باعث سرطان می شود؟



به نقل از یوبیک آنلاین، این موضوع به دلیل وجود دو برابر بیشتر آکریل آمید در قهوه فوری نسبت به قهوه آسیاب شده است. آکریل آمید یک ماده شیمیایی است که هنگام گرم شدن غذا از جمله دانه های قهوه تشکیل می شود.

به نقل از عصر ایران، سازمان بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) این ماده را “سرطان زای احتمالی انسان” معرفی کرده است. به این معنا که شواهدی وجود دارد که این ماده می تواند باعث سرطان در انسان شود.

به نقل از روزیاتو، بر اساس یافته های آژانس استانداردهای غذایی بریتانیا (FSA)، آزمایش های انجام شده بر روی حیوانات نشان داده است که آکریل آمید موجود در رژیم غذایی می تواند منجر به سرطان ریه و سرطان های مرتبط با دستگاه تناسلی شود. همچنین دانشمندان بر این باورند که این ماده توانایی ایجاد سرطان در انسان را دارد.

یک مطالعه لهستانی که در سال 2013 انجام شد و 42 نمونه قهوه (شامل ده نمونه قهوه فوری) را بررسی کرد، نشان داد که میزان آکریل آمید در قهوه فوری دو برابر قهوه تازه آسیاب شده است.

با این حال، محققان دانشگاه مک گیل کانادا معتقدند مصرف آکریل آمید از طریق قهوه فوری تنها در صورتی خطرناک است که روزانه حدود 10 فنجان از این نوع قهوه بنوشید.

اگرچه قهوه فوری حاوی آکریل آمید است، اما آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به قهوه آسیاب شده دارد. این آنتی اکسیدان ها از سلول ها در برابر آسیب محافظت می کنند.

به گفته دکتر پل ماروویچ هوروات، مدیر تصویربرداری پزشکی در دانشگاه سملوایس در بوداپست، قهوه فوری حاوی “ملانوئیدین” است. این آنتی اکسیدان ها تنوع باکتری های مفید روده را افزایش می دهند و به پیشگیری از بیماری ها کمک می کنند.

با این حال، قهوه فیلتر و اسپرسو از سالم ترین انواع قهوه هستند.

قهوه فیلتر که با عبور آب داغ از دانه های آسیاب شده و فیلتر کاغذی یا فلزی به دست می آید، به کاهش خطر بیماری شریانی کمک می کند. این بیماری یکی از عوامل اصلی حملات قلبی است.

بر اساس مطالعه ای که توسط محققان نروژی روی 500000 نفر در طول 20 سال انجام شد، نوشیدن چهار فنجان قهوه فیلتر در روز می تواند به بهبود سلامت قلب کمک کند.

مصرف قهوه های اسپرسو مانند کاپوچینو، لاته و سفید مسطح نیز برای سلامت مغز مفید است و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می دهد.

یک مطالعه ایتالیایی در سال 2023 نشان داد که عصاره اسپرسو می تواند از تجمع پروتئین سمی “tau” که عامل اصلی زوال عقل است در نمونه های آزمایشگاهی جلوگیری کند.

تحقیقات دیگر نشان داده است که کافئین می تواند با کاهش التهاب و مرگ سلولی در مغز، تجمع پروتئین «آمیلوئید» را کاهش داده و خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد.

با این حال، انجمن آلزایمر تاکید کرد که این اثرات تنها در موش ها ثابت شده است و شواهد قطعی برای انسان هنوز در دسترس نیست.

233236



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7236

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *