تحریفات احادیث مهدویت را بشناسید



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانکتاب «بررسی پدیده تحریف و تحریف در احادیث مهدویت؛ جریان ها، مصادیق و نتایج» اثر خدامراد سلیمیان است که در پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی پژوهشگاه علوم اسلامی تهیه شده است. فرهنگ و در 495 صفحه زیر نظر این پژوهشکده منتشر شده است.

در میان انبوه احادیث صحیح و معتبر مهدویت، گاه به چند کلمه برمی خوریم که به وجود آمده یا اسیر شده است. این اندک به دلیل تأثیر شگرفی است که مهدویت در زندگی مسلمانان دارد.

بررسی و تحلیل انگیزه ها در پاسخ به دلایل «قیام و دستکاری در احادیث»، تبیین مصادیق در پاسخ به «چگونگی آن» و بررسی آسیب ها در پاسخ به «چه عواقب آن» حقایقی ناگوار در این زمینه به دست می دهد. که بارزترین آن تضعیف است، پایه های مهدویت است.

در شایستگی این پژوهش دانش بنیان همین بس که بازنمایی پدیده وزن و تحریف در احادیث مهدویت با شناسایی زمینه های احیای هر چه بیشتر مبانی معارف مهدوی در اقامه روایات صحیح است. کمک بزرگی به حذف این باور ارزشمند از اضافات می کند. و خواسته ها را برآورده می کند.

روش این تحقیق، روش تاریخی- روایی است که علاوه بر بررسی منابع و اسناد روایی، به گزاره های تاریخی مرتبط نیز توجه داشته است; زیرا تبیین نقش جریان های مذهبی مؤثر در این پدیده مستلزم بررسی شواهد تاریخی است.

پژوهش حاضر از نوع تحقیقات توسعه ای محسوب می شود که سعی دارد به صورت توصیفی، تحلیلی و انتقادی انجام شود.

از آنجایی که موضوع تحقیق، بررسی روایات معصومین (علیهم السلام) می باشد، از روش نقلی پیروی می شود و متن روایت در سه مرحله (بررسی اسنادی، بررسی متنی و کشف معنا) مورد بررسی قرار می گیرد. متون).

این اثر در چهار بخش و 16 فصل تنظیم شده است. در بخش نخستین اثر که به «کلیات» و مفاهیمی چون حدیث، جعل، جعل، مهدویت و جریان تبیین و تحریف در روش‌های جعل و تحریف حدیث می‌پردازد، حکم شرعی در مورد تشریع حدیث آمده است. راهبرد معصومین علیهم السلام در برابر جعل و تحریف، موضوع نویسی در شیعه، شرح جعلی احادیث و جاعلان حدیث، پیامدهای جعل و تحریف در روایات مهدوی، برخی از کتب اعتبار مهدویت اعم از جعل و تحریف) مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

نویسنده در فصل دوم که با عنوان «زمینه های جعل و تحریف در روایات مهدوی» نام دارد، در دو فصل به زمینه ها و انگیزه های درونی (انگیزه های مفهومی، انگیزه های مادی و دنیوی و انگیزه های به ظاهر معنوی) و زمینه ها و انگیزه های بیرونی پرداخته است. (انگيزه هاي سياسي و فرهنگي) ذكر كرده است.

«نقش جریان های انحرافی در جعل و تحریف روایات مهدوی» عنوان فصل دیگری از این اثر است که به نقش جریان های پنج گانه کیسانیه، زیدیه، نووسیه، اسماعیلیه و واقفیه در جعل و تحریف روایات مهدوی می پردازد.

قسمت چهارم و آخر کتاب حاضر به «نوع شناسی و نقد احادیث برساخته و تحریف شده» اختصاص دارد و در شش فصل بحثی شامل احادیث علیه قرآن، احادیث علیه گزاره های قطعی تاریخی، احادیث مخالف با ضرورت دین تنظیم شده است. و مبانی دینی، احادیث مخالف حس و تجربه علمی، احادیث با رکعت، و احادیث مخالف اجماع علمای شیعه بوده است. توضیح داد.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7256

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *