منظور حضرت علی از خار در چشم و استخوان در گلو چه بود؟



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانچالشی که به موضوع امامت و خلافت امیرالمومنین علیه السلام بازگشت. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در واقعه غدیر خم به صراحت جانشینی علی را پیشوای آینده مسلمانان معرفی کرد. اما با درگذشت او این توصیه نادیده گرفته شد و جریاناتی در جامعه اسلامی شکل گرفت که بر سر تعیین جانشین اختلاف جدی داشتند.

با این همه، امیرالمومنین علیه السلام علیرغم همه ناملایمات و نادیده گرفتن حق مسلم خلافت خود، تصمیم گرفت برای حفظ وحدت اسلامی و جلوگیری از فروپاشی جامعه مسلمانان در برابر داخلی و داخلی، صبور و بردبار باشد. دشمنان خارجی حضرت در این باره می فرماید: «…بعد از ارزیابی صحیح، صبر و بردباری را عاقلتر دیدم، پس منتظر ماندم در حالی که گویا خاری در چشم و استخوانی در گلویم بود، دیدم صبر بر این است. یک زیارت، پس صبر کردم و در چشم قضا و در گلو، ارث شریفی است.

اتحاد امت اسلامی در آن زمان امری حیاتی بود که می توانست از تفرقه و بی ثباتی که دشمنان اسلام از آن بهره برداری می کردند، جلوگیری کند. امیرالمومنین (علیه السلام) به خوبی دریافته بود که هرگونه انشعاب بین مسلمانان فرصتی برای دشمنان خارجی است تا از تفرقه بین مسلمانان سوء استفاده کنند و جامعه اسلامی را تضعیف کنند. لذا حضرت به جای برخورد مستقیم، راهبرد وحدت و صبر را برگزید تا از تفرقه بین امت و فروپاشی جامعه مسلمانان جلوگیری کند.

خبرگزاری تسنیم نوشت: این موضع امیرالمومنین علیه السلام نشان از اهمیت عمیق وحدت در جامعه اسلامی دارد. در شرایطی که بسیاری از یاران و یاران پیامبر با ناملایمات و فجایع بزرگی مواجه بودند، علی (ع) همچنان به فکر حفظ وحدت و انسجام امت بود و از هر اقدامی که به اختلافات بیشتر دامن می زد، خودداری می کرد. اگر در آن زمان شروع به تقابل و درگیری می کرد، احتمال فروپاشی و از هم پاشیدگی امت اسلامی وجود داشت که فقط به نفع دشمنان اسلام بود.

نتیجه اینکه در طول تاریخ اسلام، اهمیت وحدت همواره یکی از موضوعات کلیدی بوده است و تجربه سقیفه نشان داده است که وقتی اختلافات داخلی از کنترل خارج شود، موجب ضعف و شکست جامعه اسلامی در برابر دشمنان خارجی خواهد شد. . امیرالمومنین (ع) به عنوان پیشوای واقعی امت، با پذیرش شرایط سخت، درس صبر و استقامت برای حفظ وحدت مسلمانان از خود بر جای گذاشت. این اقدام الگویی ماندگار برای آیندگان شد تا همواره حفظ وحدت در برابر اختلافات را در اولویت قرار دهند و از تفرقه افکنی که منجر به ضعف و تضعیف جامعه اسلامی می شود خودداری کنند.

امروز متأسفانه می بینیم که عده ای به نام تشیع به جای تلاش برای حفظ وحدت، بر طبل تفرقه می کوبند و در عین حال خود را پیرو امیرالمومنین علیه السلام می نامند. او این جریان که بخشی از آن وابسته به سرویس های اطلاعاتی دشمن است، با بزرگنمایی نقاط اختلاف شیعه و سنی، زمینه کینه و دشمنی مسلمانان را فراهم می کند. در حالی که در سیره امیرالمومنین علیه السلام بر وحدت و یکپارچگی امت اسلامی تاکید شده و برای جلوگیری از تفرقه در جامعه اسلامی، صبر و بردباری پیشه کرده است.

این رویکرد تفرقه افکنانه نه تنها مخالف آموزه های اصیل اسلامی و سیره اهل بیت علیهم السلام است، بلکه دشمنان اسلام را در رسیدن به اهدافشان یاری می دهد. ایجاد اختلاف و نفرت بین مذاهب اسلامی زمینه ضعف و تضعیف جامعه مسلمانان را فراهم می کند و زمینه سوء استفاده دشمنان را فراهم می کند. وظیفه همه مسلمانان به ویژه پیروان اهل بیت علیهم السلام است که برای حفظ وحدت و مقابله با هر گونه تفرقه تلاش کنند تا از کیان و استحکام جامعه اسلامی محافظت کنند.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7244

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *