آیا گوشت گاو سرد است؟ / گوشت شتر; خوب یا بد


فاخره بهبهانی: دکتر سید مهدی میرغضنفری پزشک متخصص فیزیولوژی و از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش در گفت و گو با یوبیک آنلاین گفت: برخی معتقدند گوشت گاو سرد و ترش است و با مزاج آنها سازگار نیست. اما بر خلاف تصور، گوشت گاو طبع سردی ندارد، اما هضم سنگینی دارد. همه گوشت های قرمز از جمله گوشت گاو و گوساله داغ هستند اما دمای آنها متفاوت است. دلیل اینکه برخی می گویند گوشت گاو سرد است این است که گوشت گاو برای هضم انرژی زیادی از بدن و معده می گیرد و ممکن است بدن را کمی سرد کند. به گفته این متخصص، کسانی که تحرک بدنی زیاد و معده قوی دارند می توانند از انواع گوشت استفاده کنند و برعکس افرادی که هضم ضعیفی دارند باید از گوشت های هضم راحت تری مانند مرغ و ماهی استفاده کنند. در میان گوشت دام، گوشت بره، بز و گوسفند مناسب ترین گوشت است.

طبیعت شیر ​​گرم است!

برخلاف تصور مردم، شیر طبیعت سردی دارد و برای افراد سرد مزاج مضر است، اما شیر طبع گرم و گرمتری دارد. البته رطوبت بالای شیر کمی گرمای آن را می پوشاند و مصرف لبنیات به ویژه برای گرم مزاجان توصیه می شود. شیر گاو بهترین شیر است زیرا از نظر قابلیت هضم و مقدار ترکیبات مشابه شیر انسان است. همچنین شیر بز رطوبت کمتری دارد و در مقایسه با شیر گوسفند چرب که هضم سنگینی دارد مناسب تر است.

    آیا گوشت گاو سرد است؟ / گوشت شتر; خوب یا بد

گوشت شتر چطور؟

گوشت شتر برخلاف تصورات رایج بسیار گرم، خشک و غلیظ، سخت و سخت هضم است و برای شهرنشینان و کسانی که معده ضعیف و گرم دارند یا اسید اوریک و چربی خونشان بالاست، گزینه مناسبی نیست. دکتر میرغضنفری می افزاید: البته استفاده از گوشت بچه شتر برای شترداران بومی، ورزشکاران و کارگران با شکم قوی مناسب است.

برخی خانواده ها بر این عقیده هستند که با مخلوط کردن چند گوشت با هم می توانند عوارض آنها را کاهش دهند. مثلاً گوشت گاو را با این فکر که مزاج سردی داشته باشند با گوشت شتر با مزاج گرم مخلوط و چرخ می کنند. در حالی که به گفته این کارشناس، افراد مجاز به استفاده از یک نوع گوشت در هر وعده غذایی هستند زیرا هر گوشتی هضم متفاوتی دارد و ترکیب آنها هضم آنها را دشوارتر می کند.

ماهی ها مزاج متفاوتی دارند

اعتقادی که به نام طب سنتی آمده این است که ماهی سرد مزاج است و بلغم و بیماری های ناشی از سرما را تشدید می کند و نباید مصرف شود. دکتر میر غضنفری بیان می کند ماهی گوشتی نرم و لطیف و راحت هضم است و مخصوصاً برای مصرف در آب و هوای گرمسیری جنوب کشور مناسب است و برای مناطق سردسیر و آب و هوای سرد و مرطوب باید مصرف شود. با احتیاط و از انواع با سردی کمتر. ماهی ها مزاج متفاوتی دارند. ماهی های بزرگ رطوبت و سردی بیشتری دارند و ماهی های کوچک که سریع حرکت می کنند رطوبت کمتر و خشکی بیشتری دارند و در فصول گرم سال برای کبابی ها مناسب هستند. ماهی های مناطق جنوبی و پرورش یافته در آب شور در مقایسه با ماهی های آب شیرین کمتر سرد هستند.

47232



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7236

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *