چرا پاهایم گرم نمی شود؟/ روغن های گیاهی مناسب برای رفع سردی اندام


فاخره بهبهانی: دکتر مریم مشهدی پزشک متخصص طب سنتی در گفت و گو با یوبیک آنلاین گفت: دلایل زیادی در ایجاد سردی اندام ها موثر است و این لزوما به قرار گرفتن در معرض سرما مربوط نمی شود. البته برخی افراد به طور طبیعی مستعد سردی دست و پا هستند که با اقدامات پیشگیرانه می توان تا حد زیادی از سردی دست و پا جلوگیری کرد.

علل سردی دست و پا به دو دسته علل با شیوع بیشتر و علل با شیوع کمتر تقسیم می شوند.

از دلایل با شیوع بیشتر می توان به اضطراب و نگرانی، سیگار، قاعدگی، کم خونی، مصرف برخی داروها، تیروئید، دیابت و کمبود ویتامین ها اشاره کرد و از دلایل با شیوع کمتر می توان به دو بیماری شریان های محیطی و لوپوس اشاره کرد.

پدیده رینود

تجربه نشان می دهد که سردی اندام ها در مواقعی که فرد مضطرب و نگران است بیشتر اتفاق می افتد. برای رفع این سردی و به منظور درمان باید به حفظ آرامش و جلوگیری از اضطراب بی مورد توجه بیشتری شود.

نوعی از این بیماری «پدیده رینود» نام دارد که طی آن بر اثر واکنش رگ های خونی اندام ها، هنگام مواجهه با سرما و اضطراب، دست ها و پاها بی حس می شوند و حتی تغییر رنگ می دهند. از طرفی سیگار می تواند کیفیت خون رسانی به اندام های بدن را کاهش داده و باعث سردی این اندام ها شود.

کم خونی ناشی از قاعدگی

کم خونی یکی از علل سردی اندام هاست. اگر سردی دست ها و پاها در دوران قاعدگی اتفاق بیفتد می تواند به دلیل از دست دادن خون و ضعف باشد که معمولاً با علائمی مانند بی حالی، ضعف، خستگی، رنگ پریدگی و کمبود انرژی در فعالیت های روزانه همراه است. البته برخی از داروها به دلیل تأثیری که در انقباض یا گشاد شدن رگ‌های خونی محیطی دارند، مستعد سردی اندام‌ها در مصرف‌کنندگان هستند.

چرا پاهایم گرم نمی شود؟/ روغن های گیاهی مناسب برای رفع سردی اندام

دیابت و تیروئید

تیروئید می تواند علائمی مانند بی حالی، اضافه وزن، سردی اندام ها و … ایجاد کند.در افراد دیابتی ممکن است سردی اندام ها به دلیل آسیب به اعصاب محیطی یا اختلال در گردش خون دیده شود. تیروئید همچنین می تواند باعث سردی اندام ها در کنار بی حالی و اضافه وزن شود. کمبود ویتامین های گروه B نیز می تواند باعث اختلالاتی مانند گزگز و سوزن سوزن شدن دست و پا یا احساس سرما و بی حسی در اندام ها شود.

شیوع سرماخوردگی در نوزادان نیز زیاد است. از آنجایی که نوزادان نسبت سطح بدن به وزن بیشتری نسبت به بزرگسالان دارند، میزان گرمایی که نوزاد از طریق پوست از دست می دهد بیشتر است.

اقدامات طب سنتی برای گرم کردن دست و پا

اغلب، در شرح حال بیمار، علائم ضعف عمومی مشاهده می شود. ضعف در طب سنتی لزوماً به معنای کم خونی یا فقر آهن نیست. هر عاملی می تواند باعث اختلال در خون رسانی به اندام و ایجاد احساس سردی در اندام ها شود. به عنوان مثال، اگر فردی کم تحرک باشد یا سبک زندگی مناسبی نداشته باشد، خون رقیق و توانایی کافی برای رسیدن به اندام های انتهایی را ندارد و ممکن است علائمی مانند سردی دست و پا ظاهر شود.

انجام فعالیت های بدنی روزانه برای کمک به افزایش خون رسانی به اندام ها و کاهش سردی بسیار مفید است. فعالیت یا ورزش باید به گونه ای باشد که ضربان قلب افزایش یابد، بدن عرق کند، تنفس سریع شود و کمر، کف دست ها و پاها گرم شوند. اگر در طول فعالیت احساس خستگی، عرق سرد یا خواب آلودگی می کنید، باید زمان ورزش را کاهش دهید.

ماساژ دادن روغن دست و پا از مچ تا نوک انگشتان با روغن هایی مانند زیتون، کنجد و سیاه دانه، دو بار در روز می تواند در گرم شدن اندام ها موثر باشد. اندام ها را بپوشانید، مخصوصاً زمانی که در معرض هوای سرد قرار دارید.

استفاده از غذاهایی که حرارت و رطوبت کافی و متعادل در بدن ایجاد می کنند مانند گوشت گوسفند، نان سبوس دار برشته، شربت ملس سکنجبین، فرنی، شیر بادام و شیره انگور توصیه می شود.

47232



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7236

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *