نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانکانونی که همه اهالی دروازه غار را در رویدادهای سیاسی و اجتماعی معاصر گرد هم آورد و با حضور شخصیت های برجسته علمی، مذهبی و سیاسی به یکی از میدان های مهم پیروزی انقلاب و دفاع مقدس تبدیل شده بود. .
همشهری نوشت: بنای مستحکم مسجد شهید هرندی که اکنون در حوالی میدان شهید هرندی قرار دارد، یاد روزهایی است که محله شکل دیگری داشت و اطراف میدان دروازه غار سابق مملو از گودالهای فقرا و آلونکهای ناخوشایند بود. که باعث انواع آسیب های اجتماعی شد. او قلب خود را پرورش می دهد. همان روزهایی بود که سنگ بنای مسجد را در نزدیکی میدان و زاغه های اطراف آن گذاشته بودند.
تاریخچه مسجد به اواخر دهه 20 برمی گردد. زمانی که در سال 1328 حاج حسین رحیم خانی بابایف اولین بنای مسجد را در گوشه میدان، از همان روزهای آغازین مسجد هرندی با حضور شخصیت برجسته ای چون آیت الله حاج شیخ محمدتقی دانیالی معروف به آیت الله ساخت. بروجردی منشأ تحولات محله شد.
علیرضا زمانی، کارشناس تهران، درباره تاریخچه مسجد هرندی می گوید: «این مسجد که به مسجد دروازه غار، مسجد بابایوف و مسجد اصفهانی نیز معروف بود، از ابتدا زیر نظر مرحوم بابایوف بود و بعد از آن. وفات وی و از سال 1347 شمسی طبق موقوفه در اختیار رمضانعلی برادرزاده بابایف قرار گرفت. روح افزائیان در سال 1348 این مسجد درواز غار را بازسازی کرد که تعدادی از آنها به مرور زمان ویران شد و به جای آن باغی ساخته شد.
زمانی می افزاید: در اواخر دهه 20 و آغاز نهضت ملی شدن صنعت نفت، این مسجد یکی از پایگاه های مهم گروه فدائیان اسلام بود و یکی از اعضای گروه به نام سید حسین امامی، مسجد را به سنگر مبارزان تبدیل کرد. سنگر گروه فدائیان اسلام در دوران پیروزی انقلاب اسلامی، مسجد هرندی یکی از پایگاه های مهم گروه های انقلابی بود و سخنرانان معروفی چون آیت الله سید علی خامنه ای، آیت الله بهشتی، آیت الله هاشمی رفسنجانی و… به روشنگری پرداختند. مردم دروازه غار.
منبع: www.khabaronline.ir