نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، در کتاب بحارالانوار جلد 75 صفحه 343 روایتی است که امام رضا علیه السلام می فرمایند:
حسن ظن به خدای سبحان، زیرا هر که به خدای تعالی حسن ظن داشته باشد، خداوند با او خواهد بود و هر که به اندکی از روزی راضی باشد پیش او آسانی عمل است، و هر که راضی به آسانی باشد. حلال، نافرمانی او و رضای خدا
افکار خود را در خیر و نیک خداوند متعال قرار دهید. پس به درستی که هر که نسبت به خداوند حسن نظر و حسن نظر داشته باشد، خداوند به حسن نظر و حسن نظر او با او رفتار می کند.
شرح این حدیث بر اساس درس آیت الله آقا مجتبی تهرانی را در ادامه بخوانید:
به خدا پناه می برم از شر شیطان
بسم الله الرحمن الرحیم
حسین بن یزید روایت را از امام هشتم رضی الله عنه نقل می کند، می گوید: روایت نسبتاً مفصل است، وقتی به خدمت امام هشتم رفت، قسمتی از آن را خواندم و در آنجا مطابق با به قول ما کمی از فقر مادی خود گلایه کرد. ترم ما، چون نمی خواستم زیاد بخوانم، جملات ابتدایی را می خواندم.
رو به او می کنند و به او می گویند: فکرت را به خدا خیر بده. فهمیدی؟! او احساس کرده بود که مثلاً فرض کنیم خدا نخواسته است که مثلاً این در صعاح است.
«فَإِنَّا أَنْ أَحْسَنُ بِاللَّهِ الْعَلَیْهِ» هر که به خدا حسن ظن داشته باشد، به قول ما به خدا حسن یقین داشته باشد، پس خداوند با همان ایمان و ایمان به او عمل می کند. اگر به خدا خوش بین بودی، او هم با تو خوش بینانه برخورد می کند. فهمیدی؟! یک مثال بزنم، فرض کنید یک نفر دردسر پیدا می کند، به یک نفر فکر می کند، گره اش را باز می کند. او به او خوشبین است، به سراغ او می رود. دقت کنید مثال می زنم خوش بینی است. حالا معلوم نیست آنجا گره را باز کند یا نه. بنده را مثال زدم. به خدا خوشبین باشید، اگر مشکل یا چیزی دارید به او بگویید. اما با خوش بینی بگو. خداوند با شما با همین خوش بینی رفتار می کند. توجه کنید.
بعدی جمله بعد: «و من راضی به اندکی از رزق» اگر از خدا راضی باشد; اینکه فرض کنید از نظر روزمرگی آنطور که می خواست به او نداده است، می فهمید؟! اما بدانید که این نیز خلاف آن است. فهمیدی «پیش از من الیاسیر من العمل»؟! از طرفی کارهای کوچکی که برایش انجام می دهید را می پذیرد. فهمیدی چی میخوام بگم؟! وظایفت را انجام بده، مستحبات چطور؟! او نمی خواهد شما این کار را انجام دهید، او همه چیز را می پذیرد. استقبال از عمل بسیار بالاست، این را به شما بگویم. به قول ما قبولی خداوند در حد بسیار بالایی است که اعمال انسان را بپذیرد. توجه کن! جمله بعد: «و من راضی به آن حلال است». اگر کسی رضایت داد برای چیست؟ به مال حلال; اما حلال نباید زیاد باشد، به حرف من گوش می دهید؟ کم باش این جمله زیباست. میفهمی یعنی چی؟ هان! اگر کمتر به تو داد، ها! از طرفی هزینه های شما را نیز کاهش می دهد. هوش مصنوعی! این نکته بسیار مهمی است. میفهمی؟! پول در هوا پرواز می کند، از طرفی گره ای که همه دنیا نمی توانند آن را باز کنند. تمایل به بدهکاری میلیاردی؛ اما این کار نمی کند. یک بیماری می آید؛ شما بچه هاتون اینجوری میگم که قشنگ تو ذهنتون جا بیفته فهمیدین؟! یا مشکلات دیگر، به حرف های من گوش دهید، ما هیچ تعارفی نداریم. آیا شما به “و من راضی به بلیسر” گوش می دهید؟ «میان الحلال» را فهمیدی؟! راضی باش حلال به تو آمد، کم، آنقدر که عمرت را سپری کنی. شد؟! راضی باشید «خفات ماونته» خرجش را کم می کند. می فهمی؟ می فهمی «و فضل اهل بیت» یعنی چه؟ فرخی کسانی را که نان آور او هستند باز می کند. متوجه منظور من می شوید؟ برای اینکه به شما فشار نیاورند، جلوی آنها خجالت بکشید.
منبع: www.khabaronline.ir