چه گناهانی مانع از اجابت دعا می شود؟



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان،بر اساس روایات، علل عدم استجابت دعا، عوامل متعددی است و علل آن در مواردی است; زیرا لقمه حرام، غیبت، حسد، نان خوردن از راه دین و… است.
رویش نوشت: یکی از دستورات و آموزه های قرآن برای ما نماز خواندن است و خداوند در سوره بقره آیه 186 می فرماید: به بندگانم بگو که به شما نزدیکم، مرا بخوانید تا شما را اجابت کنم. پس چگونه است که گاهی خدا را صدا می کنیم اما جوابی نمی دهیم؟ ما در این سخنرانی به دنبال پاسخی برای این سوال هستیم.

دعا؛ فصلی خاص در زندگی اهل معرفت
دعا فصل خاصی در زندگی اهل معرفت است و حدود 30 عامل و اصل برای استجابت دعا وجود دارد. به این ترتیب اسباب و عواملی دست به دست هم می دهند تا مقدمه استجابت دعا شوند. از مجموع روایاتی که در دست داریم، سی عامل است که با جمع شدن، زمینه استجابت دعا را فراهم می کند و البته به هر کدام از اینها نباید توجه کرد. باعث اجابت نشدن دعا می شود.

لقمه حرام و عدم احتیاط در خوردن غذای پاک; حبس نماز
از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم روایتی در جلد 81 کتاب شریف بحار الانوار صفحه 352 و کتاب شریف کتاب الداعی ابن فهد حلی صفحه 242 نقل شده است که در آن کتاب شریف. ذکر شده است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم به برخی از ارکان و دلایل اصلی عدم استجابت دعا و دلایل اول اشاره شده است. پیامبر (صلی الله علیه و آله) برگرفته از رفتار مردم در کسب غذا هستند; یعنی لقمه حرام و عدم دقت در خوردن لقمه پاک و پاک باعث می شود که دعای انسان مستجاب نشود.
اجابت نشدن دعا در اثر خوردن لقمه حرام به دلیل تأثیر گناه در زندگی انسان است; گناهان در زندگی انسان آثار وضعی ایجاد می کند، از جمله این که فاصله انسان را از خدایش زیاد می کند و در نتیجه موجب حبس نماز می شود. جمله ای که امیرالمومنین (علیه السلام) در دعای کمیل می فرماید: «اللّهُمْ أَغْفِرُ الْعَذُوبِ الْآخرِ وَ أَقْرِ الصَّلاةِ؛ خدایا از گناهانی که به تو پناه می برم. باعث حبس شود». یعنی گاهی ناخواسته و ناخودآگاه به دست خودمان ارتباط خود را با خدا قطع می کنیم.

غیبت؛ بازداشتگاه خواسته های انسانی
بعد از لقمه حرام، شاخص گناهانی که مانع از استجابت دعا می شود، حجاب و خلوت از مؤمنان است که ما آن را عقب نشینی می نامیم. یعنی افرادی که گرفتار این رذیله زشت اخلاقی هستند و پشت سر مردم حرف می زنند و کاری ندارند که مردم به آنها چیزی بگویند، آبرو و آبروی مردم برایشان مهم نیست و اهل غیبت هستند، نمازشان می شود. بسته شود

حسادت؛ قبرستان دعا مستجاب نشده است
یکی دیگر از دلایل مستجاب نشدن دعا، حسد است; خداوند دعای حسود را مستجاب نمی کند، که یکی از دلایل اجبار مردم به عقب نشینی، حسادت است; چون حسود هیچ نعمتی در زندگی کسی نمی بیند و به نابودی او می پردازد و بدین ترتیب درهای رحمت خدا را به روی خود می بندد. خداوند هرگز بنده مؤمن خود را از دست نمی دهد، خداوند متعال وعده داده است که مؤمنان و متقیان را یاری خواهد کرد و اگر شخصی ناخواسته و ناخودآگاه وارد حریم شخصی مردم شود، خداوند با این کار او را از هدر رفتن آبروی خود حفظ می کند. کیفیت

چشم پوشی از مظاهر دنیوی; راهی برای استجابت دعا
یکی دیگر از عوامل مستجاب نشدن دعا، گرفتار شدن در مظاهر دنیوی است، افرادی که چشمانشان پر از مظاهر دنیوی است، نمازشان قفل است. روایت داریم که متکبر و متعجب دعایش مستجاب نمی شود. کسي که خود را برتر و بزرگتر از ديگران مي بيند، اين احساس را دارد که ديگران بايد در مقابل او کوچک باشند و براي خود منزلت و جايگاه قائل است; در روایات آمده است که در مرحله ای دیگر درهای رحمت الهی بر آنها بسته می شود و خواسته هایشان در نماز قفل می شود.

عجب و تکبر؛ سرکوب کننده نماز
افرادی که دچار عجب هستند، دعایشان مستجاب نمی شود، زیرا تعجب با تکبر فرق می کند. در تکبر، انسان خود را بزرگ می بیند. در عجب، انسان اعمال خود را بزرگ می بیند و می پندارد که بهترین کار را انجام می دهد، بهترین خدمت را دارد و بهترین دعا از او صادر می شود. ممکن است، بهترین کار خیر را انجام می دهد، بهترین روش را دارد، این حالت تعالی درونی در او ایجاد می کند. نتیجه آن تکبر است و به عمل خود مغرور می شود و این کارها دست به دست هم می دهد تا دعا مستجاب نشود.
یکی دیگر از دلایل مستجاب نشدن دعا، حسد است; خداوند دعای حسود را مستجاب نمی کند، که یکی از دلایل اجبار مردم به عقب نشینی، حسادت است; چون حسود در اخلاق و سیره احدی برکت نمی بیند و در صدد نابودی او برمی آید، بدین ترتیب درهای رحمت الهی را بر روی خود می بندد.

قلب ظالم جایی برای اجابت دعا نمی گذارد
افرادی که ظالم شده‌اند و نسبت به همنوعان خود دلسوزی ندارند، افرادی که نسبت به حوادثی که در اطرافشان می‌افتد احساس وظیفه و مسئولیت نمی‌کنند و بدون بی‌تفاوتی از نارسایی‌ها، رنج‌ها و سختی‌های خود به راحتی عبور می‌کنند، خداوند دعای آنها را مستجاب نمی‌کند. یا

نفاق مناجات را از تحویل به تقاضا می برد
یکی دیگر از آثاری که باعث زندانی شدن نماز می شود نفاق است، افرادی که به دنبال خودنمایی و تبلیغ هستند گرفتار بیماری می شوند که در مقطعی که درمانده می شوند، درهای رحمت الهی به رویشان بسته می شود.

کسانی که نمازشان را مسخره می کنند راهی به بهشت ​​ندارند
افرادی که با زبان مردم را آزار می دهند و در رفتار و حرکاتشان «طعنه» می کنند و به طعنه می پردازند، نمازشان به بهشت ​​راه ندارد، حالا یک بار در محیط خانواده این کار انجام می شود و زن و شوهری هستند که این کار زشت را انجام می دهند. این کار را یا در بین اقوام و یا در بین همکاران انجام می دهند، خلاصه بعضی از مردم نرم و مهربان و دلسوز نمی توانند صحبت کنند، بالاخره در صحبت هایشان زخم زبان به طرف مقابل می زند، این کتک زدن ها باعث می شود دریچه رحمت خدا باشد. بر انسان بسته است و نماز بسته است.

خودکشی؛ عامل مستجاب نشدن دعا
افرادی که گناهان خود را به گردن دیگران می اندازند و از خود قدیس می سازند و همه ویرانی ها و تاریکی ها را به اطرافیان خود گوشزد می کنند و خود را از خطاها و اشتباهات نجات می دهند و پذیرای انتقاد نیستند و عیوب خود را نمی بینند. اگر مشکلی دارند بدون استثنا. همه چیز را به گردن دیگران می اندازند، خود را تقریباً پاک می بینند، احادیث داریم در مورد افرادی که چنان حالتی پیدا می کنند که نمازشان حبس می شود.
افرادی که با خودبزرگ بینی خود دیگران را تحقیر می کنند، شیوه رفتار، کار و مدیریت خود را به گونه ای تعریف می کنند که این تعریف دیگران را زیر سوال می برد و زحمات دیگران را نادیده می گیرد و هدر می دهد. در یک مقطعی شرایطی ایجاد می کنند که دیگر امکان اجابت دعا برای آنها وجود ندارد.
علاوه بر این، از حد می گذرند و خود را پاک جلوه می دهند و دیگران را بد جلوه می دهند. آنها در رفتار و آداب خود روشی را در پیش می گیرند تا این تصور عمومی ایجاد شود که این فرد صحیح و سالم است و دیگران اینگونه نیستند. این یک تمرین خوب است. و دیگران خوب عمل نکردند، با این نگاه جلو می روند. گروه دیگری که دعایشان مستجاب نمی شود کسانی هستند که در زندگی نان دین خود را می خورند; یعنی رزق دنیوی خود را با ابزار و به نام دین و نام خدا و پیامبر (ص) تامین می کنند; یعنی با سیره و رفتار و کردارشان طوری جلب توجه می کنند که مردم آنها را مردمی خداجو و خداجو تصور می کنند و به آنها اعتماد می کنند و این گونه زندگی می کنند.

زمزمه در ملاء عام؛ علت شبهه و نحوه حبس نماز
یکی دیگر از چیزهای جالب که باعث مستجاب نشدن دعا می شود، «تلفن» صحبت کردن است. افرادی که به صورت دسته جمعی صحبت می کنند که باعث ایجاد سوء ظن و احساس گناه در افراد می شود. توصیه می کنیم «اتقوا من مواوا التهام» یا می فرماید: «اتقوا ذنون المؤمنین» از جایی که متهم هستید بپرهیزید، کاری نکنید که مردم به وسیله شما به گناه بیفتند و یا کاری نکنید که مؤمنان را به خطر بیندازند. مورد مشکوک بودن رفتار و اعمال شما. در جلسه ای نشسته اند که دو نفر با هم تلفنی صحبت می کنند، با این پیش فرض، جماعت را طوری هدایت می کنند که فکر و ذهنشان به مسیر انحراف کشیده می شود و مشکوک می شوند.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7259

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *