یک توصیه معنوی معروف در مورد از دست دادن زبان نرم و بردبار برای تبلیغات



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانآیت الله کریمی جهرمی در دیدار حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد معاون فرهنگی و تبلیغی اداره تبلیغات اسلامی و جمعی از مدیران این سازمان به دو سوال پرداخت: «چه چیزی را ترویج کنیم. ؟” و “چگونه خودمان باشیم؟” آن را یکی از عوامل مهم در فعالیت های تبلیغی دانست و آیات قرآن کریم را بهترین پاسخ برای این پرسش ها دانست.

شفقنا نوشت: با استناد به آیه «أَنْ یَخْلَمُکُمْ بِالْعَلَیْهِمْ وَ یَعْلِمُونَ مِنْ اللَّهِ ما لَمْ یَعْلِمُونَ» (اعراف: 62) دامنه تبلیغ را رسالت دانست. خداوند فرمود: دایره موعظه ما باید پیام های خدا باشد و به خدا ختم شود. . یعنی اگر صحبت می کنیم، حرف می زنیم، منبر می رویم و حرف می زنیم، باید بدانیم که خدا باید محور اصلی و نکته اساسی باشد و بتوانیم مردم را به خدا معرفی کنیم.

وی افزود: قدرت یک مبلغ زمانی خود را نشان می دهد که بدون توجه به هیاهویی که اکنون شاهد آن هستیم، به دنبال نشان دادن راه الهی و درونی سازی ایمان به خدا در زندگی مردم باشد.

وی بیان کرد: در این راه توجه به مسائل اعتقادی و اعتقادی مردم از اهمیت بالایی برخوردار است. استاد ارجمند ما مرحوم آیت الله حاج آقا مرتضی حائری رضی الله عنه به این حقیقت رسیده بود و همیشه این قول را یادآور می شد که اولاً باید ایمان مردم به خدا و عالم ابدیت. تقویت و اثبات شود و در نتیجه موعظه امری واجب است. آسان و ساده می شود.

آیت الله کریمی جهرمی سپس حسن خلق را در برخورد با مردم مهم دانست و ادامه داد: مبلغی که در تبلیغ و دعوت به دین خدا حسن خلق نداشته باشد، نمی تواند به موفقیت برسد. نمی شود پیرو اهل بیت (ع) بود، اما نسبت به افراد جامعه حسد و کینه و کینه داشت. باید با الگوگیری از پیامبر (ص) و ائمه اطهار (علیهم السلام) و با اخلاق نیکو در راستای تحکیم باورهای دینی و دینی مردم اقدام کرد.

وی پرهیز از خشونت و تندی در برخورد با مردم به ویژه جوانان را یکی از شروط اصلی مبلغان دانست و گفت: مبلغ باید خیر جامعه باشد حتی جوانانی که ممکن است کارهای ناشایست، ناصحیح و ناپسند انجام دهند. باید خیرخواه او باشد. دنیا دنیای مدارهاست. اگر زبان نرم و دایره ها از بین برود، هیچ کاری انجام نمی شود. افرادی که به مناطق مختلف مبعوث می شوند این آیه شریفه را سرلوحه کار خود قرار دهند که خداوند خطاب به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: «وَ أَنْ أَکْتُکُمْ أَنْ أَسْتَعْنَا الْقَلْبُ لَا أَرْجَعُونَ» (آل عمران) /159) اگر آدمی ضخیم و ظالم و سنگدل باشد اگر تو بودی مردم از اطرافت پراکنده می شدند. پس این اخلاق پیامبر بود که باعث شد مردم گرد او جمع شوند و در کنار پیامبر آرامش معنوی داشته باشند.

وی حفظ وحدت بین ادیان را در امر تبلیغ مهم دانست و گفت: وحدت بین عام و خاص خوب است اما بالاتر از آن حفظ وحدت در بین جامعه شیعه است که متأسفانه مشاهده می کنیم که بداخلاقی در حال گسترش است. کشور ما و روحانیت و طلبه ای که برای تبلیغ به مناطق مختلف می رود باید منادی وحدت همه مردم کشور باشد نه اینکه با بیان مطالبی که مردم می شنوند دلها را از هم جدا کند. از صبح تا شب از راه های دیگر.

آیت الله کریمی جهرمی بر جذب بیشتر جوانان در فعالیت های تبلیغی تاکید کرد و گفت: نباید با رفتار خود جوانان را از دین فراری دهیم. حتی اگر با جوان بی نماز یا مستی مواجه شدیم، به یاد داشته باشیم که اولین اصل در تبلیغات، برخورد مؤدبانه و صادقانه با جوانان است. ابلاغ و ابلاغ رسالت الهی کار آسانی نیست، زیرا پیامبر و اهل بیت علیهم السلام در این راه سختی هایی را متحمل شدند، پس ما نیز باید در این راه با ناملایمات مواجه شویم تا در محضر امام زمان (عج) سربلند باشیم. پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم).

وی بهره گیری از فرصت فاطمیه را نیز مهم دانست و افزود: مبلغان باید سعی کنند خطبه فدکیه را حفظ کنند و در فهم مفاهیم و معانی آن کوشا باشند. این خطبه حاوی مفاهیم عمیق و میراث عظیم شیعه است که روحانیون باید بر ابعاد مختلف عقیدتی آن تسلط یافته و به مردم منتقل کنند.

در ابتدای این جلسه نقل ازی از فعالیت های اداره تبلیغات اسلامی توسط حجت الاسلام روستا آزاد معاونت فرهنگی و تبلیغاتی این نهاد تقدیم معظم له شد.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7244

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *