
نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، عودلاجان محله تکیه های بزرگ و کوچک بود که در ایام محرم و صفر میزبان عزاداران حسینی بود.
همشهری نوشت: تکیه صحن شاهی در شمال مسجد میرزا محمدخان سپهسالار در محله عودلاجان قرار داشت. این محله در زمان آقا محمدخان قاجار و توسط یارانش که از استرآباد به تهران آمده بودند شکل گرفت و هنوز به «کوچه کوه شاهی» معروف است. نصرالله حدادی از تهران پژوه می گوید: «آقا محمدخان با اینکه خواجه بود، علاقه زیادی به ازدواج داشت و همسران بی شماری برگزید و حرمسرای بزرگی در این صحن شاهی بنا کرد و به همین دلیل این منطقه به صحن شاهی معروف شد.
با روی کار آمدن قاجاریه، آقا محمدخان صحن شاهی را تعمیر کرد. البته بسیاری بر این باورند که این تکیه قبل از او ایجاد شده است. اما از زمان آغا محمدخان قاجار، اکثر مراسم مذهبی دولتی از جمله ادعیه خوانی در این مکان انجام می شد. تلاوت های صحن ملکوتی مخاطبان خاصی داشت. یعنی علاوه بر مردم عادی، شاهزادگان و درباریان به آنجا می آمدند. این در حالی است که صحن شاهی گران قیمت و مجلل نبود، اما به دلیل وجود شاهزاده قاجار میزبان بزرگان بود. عبدالله مستوفی در این باره می نویسد: «شاهزاده حاجی بهاءالدوله فرزند بهمن میرزا و نوه فتحعلیشان در دهه آخر صفر در محله عودلاجان (تکیه صحن ملکوتی) تعزیه می خواند. ، چون شهریار مردی محترم و شخصاً انسانی نیکوکار بود، همه بزرگان و شاهزادگان برای او آمدند و دعا کنند.
رحیم طوبایی یکی از معتمدین محله عودلاجان می گوید: در مقطعی از دوران پهلوی دوم و پیرو سیاست های دوره پهلوی اول در زمینه مخالفت با تعزیه و مراسم مربوطه، این تکیه به فراموشی سپرده شد. در دوره پهلوی دوم برای مدت محدودی مدرسه پیشاهنگی در این مکان تأسیس شد که این مدرسه پس از چند سال فعالیت تعطیل شد دیگر آنجا نبود، اما مکان مربوطه برای آموزش در نظر گرفته شد.
طوبایی می گوید: سندی که از تکیه صحن شاهی به دست آمد نشان از رونق تعزیه در این تکیه داشت، به ویژه در زمان قاجاریه تلاوت های بی شماری در آنجا انجام می شد که این سند نقل از هزینه های اجرا را نشان می دهد. تعزیه در صحن ملکوتی در محرم و صفر سال 1320 هجری قمری بر اساس این سند دارای موقوفاتی بوده است که به آن عادت کرده اند متولی این موقوفه و امانت، آقا سید محمد تقی است که از تعبیر «شریعت مآب» او حکایت از روحانی بودن آن دارد و سپس برای گرفتن شهادت برخی از سران محل، سند زیر را تهیه کرده است که بتواند این هزینه را از درآمد موقوفه بگیرد.
منبع: www.khabaronline.ir