کدام علما در حرم حضرت عبدالعظیم مدفون هستند؟


نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، حضرت عبدالعظیم حسنی معروف به شاه عبدالعظیم و سید الکریم است. او از نوادگان حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام است و نسبش با 4 واسطه از ائمه اطهار علیهم السلام به آن حضرت می رسد. این عالم بزرگ در 79 سال عمر خود، وجود و امامت 4 امام معصوم یعنی امام موسی کاظم علیه السلام، امام رضا علیه السلام، امام محمد تقی علیه السلام و امام علی النقی علیه السلام را درک کرده است. وی از علمای شیعه و از محدثان امام اطهر (علیه السلام) و از شخصیت های معروف و محبوب و مورد اعتماد اهل بیت و پیروان آنان بود. علت هجرت حضرت عبدالعظیم(ع) از مدینه به ریه و فعالیت های سیاسی ایشان در دوران خلافت عباسی، فضای بیشتری می طلبد، اما آنچه امروز می خواهیم به آن بپردازیم، مسئله زیارت ایشان و بزرگانی است که در جوار ایشان دفن شده اند. . در حرم این مکان مقدس بیش از 50 نفر از مشاهیر اسلام و ایران مدفون هستند که به تعدادی از آنها اشاره می کنیم.

آیت الله میرزا عبدالکریم حق شناس

یکی از سالکان و عرفای معاصر که نصایح اخلاقی و عرفانی او می تواند برای ما در مراحل مختلف زندگی راهگشا باشد آیت الله میرزا عبدالکریم حق شناس است. وی در سال 1298 در تهران متولد شد و در محضر آیت الله حاج شیخ محمدرضا تنکبانی به تحصیل ادبیات پرداخت. این عالم از شاگردان آیت الله سید علی حائری، شیخ محمد حسین زاهد، آیت الله شاه آبادی و امام خمینی (ره) بود. وی در سن 88 سالگی دار فانی را وداع گفت و پیکر این عالم بزرگوار در تاریخ دوم مرداد 1395 از مسجد اراک تهران واقع در خیابان پانزده خرداد به سمت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) تشییع و به خاک سپرده شد. در همان مکان مقدس

آیت الله عزیزالله خوشقوت

آیت الله عزیزالله خوشقت از علمای بزرگ بود. به گفته بزرگان معنا، او عارف خاموش بود، اما در عین حال عالم هم بود. وی در ماه رجب سال 1305 به دنیا آمد و پس از تحصیلات متوسطه به علوم حوزوی روی آورد و پس از 5 سال تحصیل در مسجد لرزاده تهران به دیار علم و تقوی قم رفت. آیت الله خوشقت دروس فقه و اصول را نزد آیات عظام سید حسین بروجردی و امام خمینی (ره) گذراند و حکمت و فلسفه و تفسیر را نزد علامه طباطبایی (ره) فرا گرفت. این عالم دینی در پانزدهم بهمن ماه 1391 در حالی که حج عمره را به پایان رسانده بود بر اثر عفونت حاد ریوی در جوار خانه خدا و شهر مکه درگذشت و پیکرش در آستانه حضرت عبدالعظیم (ع) به خاک سپرده شد. .

آیت الله مجتبی تهرانی

مجتبی شهیدی کلهری معروف به آقا مجتبی تهرانی، فقیه شیعه و استاد اخلاق حوزه علمیه تهران و از شاگردان درس امام خمینی (ره) بود که در تهیه رساله عملیه ایشان شرکت داشت. بعد از انقلاب با اینکه از حامیان جمهوری اسلامی به شمار می رفت، مسئولیتی نپذیرفت. آیت الله تهرانی در مسجد جامع بازار تهران به اقامه نماز جماعت می پرداخت و جلسات معارف اسلامی و درس اخلاق ایشان مورد پسند مردم تهران بود. او با نبوغ و پشتکار خود در جوانی به درجه رفیع اجتهاد رسید و توانست در زمره «اصحاب خاص» امام قرار گیرد. این استاد اخلاق در آذرماه 1391 در سن 75 سالگی دار فانی را وداع گفت.

4854812.jpg

آیت الله محمدرضا مهدوی کنی

محمدرضا مهدوی کنی از روحانیون فعال انقلاب بود که عضویت وی در اولین شورای انقلاب، نماینده مجلس خبرگان رهبری، عضویت در شورای نگهبان قانون اساسی، وزارت کشور و نخست وزیری از جمله اعضای وی است. سوابق سیاسی و اجرایی مبارزات او علیه رژیم طاغوت منجر به دستگیری، تبعید، شکنجه و زندان متعدد او شد. ایشان پس از انقلاب به نمایندگی از حضرت امام (ره) مسئولیت های بسیاری را در استقرار نظام نوپای اسلامی بر عهده گرفتند و در مهرماه 1392 بر اثر عارضه قلبی دار فانی را وداع گفتند.

مزار یار و همسفر حاج قاسم

حیف است به این مکان معنوی و سر مزار عرفا برویم و یادی از شهدا و بخصوص شهدای مدافع حرم نکنیم. اینجا محل دفن دوست و همرزم حاج قاسم سلیمانی شهید وحید زمانی نیا است. وی متولد شهرری و از نیروهای امنیتی سردار سلیمانی است. قاسم داماد تازه ازدواج کرده ای بود که در سن 27 سالگی 4 سال در دفاع از حرم شرکت کرد و 2 سال در مراسم ختم حاج قاسم حضور داشت.

ستاره های خفته در خاک

از دیگر بزرگانی که در این مکان مقدس به خاک سپرده شده اند می توان به مصحح و مرجع شیخ ابوالفتوح رازی، آیت الله شاه آبادی، آیت الله کاشانی، علامه سید محمدکاظم عصار، حجت الاسلام محمدتقی فلسفی، امیری فیروزکوهی (از نویسندگان بزرگ و نویسندگان و نویسندگان بزرگ) اشاره کرد. الشعرا)، قائم مقام فراهانی، شهید شیخ محمد خیابانی، شهید طیب حاج رضایی، حاج محمد اسماعیل رضایی، ادیب الممالک فراهانی، اسماعیل آشتیانی (نویسنده، شاعر و نقاش بزرگ معاصر ایران)، افتخار علما آشتیانی (دانشمند و نویسنده مشهور)، بدیع الزمان فروزانفر، جعفر آشتیان. حسن آشتیانی، آیت الله علامه ابوالحسن شعرانی، ستارخان سردار ملی، سید ضیاء الدین طباطبایی، عباس اقبال آشتیانی، آیت الله احمد آشتیانی، استاد عبدالعظیم غریب گرکانی، آیت الله عبدالله نوری، آیت الله سید علی اکبر تفرشی، آیت الله حاج شیخ العبداللّه الذهبیه آیت الله محمد باقر کمره ای و…



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7258

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *