غذاهای مفید برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ



به نقل از یوبیک آنلاین، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در طول زندگی در مردان 1 تا 23 و در زنان 1 تا 26 برآورد شده است. هیچ راه مطمئنی برای پیشگیری از سرطان وجود ندارد، اما سبک زندگی سالم و انتخاب غذا می تواند کمک کننده باشد.

به نقل از ایسنا، تحقیقات نشان می دهد که داشتن رژیم غذایی گیاهی با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است. نتایج یک مطالعه تحقیقاتی انجام شده بر روی عادات غذایی بیش از 70000 نفر نشان می دهد که خطر ابتلا به سرطان برای گیاهخواران 22 درصد کمتر است.

ماهی

به نقل از دفتر بهبود تغذیه عمومی وزارت بهداشت، در یک متاآنالیز در سال 2022 از 25 مطالعه، مشخص شد که افزایش روزانه 50 گرمی مصرف ماهی به دلیل خواص ضد التهابی اسیدهای چرب امگا 3 و همچنین به عنوان اثر محافظتی ویتامین D، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد. 40 درصد کاهش می یابد. ماهی سالمون، تن و ساردین بهترین نوع ماهی برای مصرف هستند.

کنگر فرنگی

مصرف مواد غذایی با فیبر بالا اثر محافظتی بر سرطان روده بزرگ دارد. نصف فنجان کنگر پخته شده حاوی 7 گرم فیبر و ترکیبی به نام «اسید کلروژنیک» است. گفته می شود که کنگر رشد سلول های سرطانی روده بزرگ را کند می کند.

لوبیا و حبوبات

لوبیا و حبوبات نه تنها سرشار از پروتئین هستند، بلکه یکی از منابع عالی فیبر نیز هستند. به عنوان مثال، یک فنجان لوبیا سیاه حاوی 15 گرم فیبر است که بیش از نیمی از نیاز روزانه بزرگسالان (25 تا 35 گرم) است. گنجاندن لوبیا و حبوبات در رژیم غذایی به دلیل داشتن فیبر زیاد در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ موثر است.

زغال اخته

نتایج تحقیقات نشان می دهد که غذاهای غنی از آنتی اکسیدان و فیبر مانند زغال اخته اثر محافظتی بر سرطان روده بزرگ دارند. زغال اخته حاوی ویتامین های C، A و K است و همچنین فولات، پتاسیم، فسفر، منیزیم و کلسیم دارد.

قهوه

نتایج مطالعات نشان می دهد که مصرف قهوه می تواند خطر مرگ زودرس ناشی از این بیماری را در مقایسه با افرادی که قهوه نمی نوشند به میزان قابل توجهی کاهش دهد. بیمارانی که روزانه 4 فنجان قهوه کافئین دار یا بدون کافئین مصرف می کنند، 52 درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان روده بزرگ هستند.

سبزیجات چلیپایی

طبق تحقیقات، افزایش مصرف سبزیجات چلیپایی با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط است. این گروه از سبزیجات حاوی مقادیر زیادی گلوکوزینولات (یک ماده شیمیایی حاوی گوگرد) است که دارای خواص ضد سرطانی و همچنین فیبر، ویتامین و مواد معدنی است. کلم بروکلی، گل کلم و کلم از سبزیجات چلیپایی هستند.

غلات کامل

رژیم غذایی غنی از غلات کامل به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده کمک می کند. به عنوان مثال، یک فنجان جو دوسر حاوی 10 گرم پروتئین و 8 گرم فیبر است که برای محافظت در برابر سرطان بسیار مفید است. برنج قهوه ای، جو، بلغور جو دوسر، جو، کینوا و چاودار از جمله غلات کامل هستند. همچنین برخی از میوه های دارای فیبر بالا مانند گلابی در کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال بسیار مفید تلقی می شوند. مطالعات نشان می دهد که یک گلابی متوسط ​​حدود پنج گرم فیبر دارد.

آجیل و دانه ها

مصرف آجیل و دانه ها سه بار در هفته با کاهش خطر سرطان روده بزرگ مرتبط است. مغزها و دانه ها شامل بادام، بادام هندی، فندق، بادام زمینی، پسته، تخمه آفتابگردان، گردو، دانه چیا، دانه کتان و تخم کدو می باشد.

الکل، گوشت کبابی، گوشت فرآوری شده و مصرف بیش از حد گوشت قرمز می تواند خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش دهد. انجمن سرطان آمریکا مصرف زیاد الکل را با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط می داند.

کباب کردن (گریل کردن) گوشت در دمای بالا باعث زغال زایی آن شده و پروتئین های مغذی را به ماده ای مضر تبدیل می کند. گوشت ذغالی حاوی هیدروکربن های مضر و سایر مواد سرطان زا است که می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

شواهد قوی وجود دارد که مصرف طولانی مدت گوشت قرمز با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط است. به طور متوسط ​​مصرف گوشت قرمز یک تا دو بار در هفته برای حفظ سلامتی و حفظ تعادل در رژیم غذایی توصیه می شود، اما باز هم بهتر است قطعات کوچکتر و نازکتر را انتخاب کنید.

انواع گوشت های فرآوری شده مانند کنسرو گوشت، هات داگ، سوسیس و کالباس با فرآیندهایی مانند دود کردن، نمک زدن یا افزودنی ها و نگهدارنده ها از شکل طبیعی خود حذف شده اند.

47236



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7211

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *