نادیا زکالوندطبق نقل از سازمان بهداشت جهانی، افراد زیادی در جهان هستند که از اختلال عاطفی فصلی رنج می برند. علائم شایع این اختلال شامل بدخلقی مداوم و از دست دادن علاقه فرد به فعالیت هایی است که در غیر این صورت لذت بخش بودند. علاوه بر این علائم، فرد مبتلا ممکن است تحریک پذیر شود و احساساتی مانند ناامیدی، گناه و بی ارزشی داشته باشد.
بی حالی، کمبود انرژی و خواب آلودگی، عدم تمرکز، میل به مصرف کربوهیدرات و کاهش میل جنسی از دیگر علائم اختلال عاطفی فصلی است.
به گفته دکتر اسکات اندرسون، استاد بالینی در دانشکده پزشکی دیویس دانشگاه کالیفرنیا، افرادی که از این اختلال رنج می برند ممکن است در این دوره های افسردگی از سوء مصرف الکل، اختلالات خوردن و اضطراب اجتماعی نیز رنج ببرند.
علت اختلال عاطفی فصلی
اندرسون می گوید: “تغییرات فصلی در میزان قرار گرفتن در معرض نور خورشید تاثیر زیادی بر افرادی که مستعد این نوع افسردگی هستند، می گذارد. به همین دلیل، این اختلال در ماه های سرد و تاریک زمستان که خورشید در پایین ترین نقطه ظاهر می شود تشدید می شود. در آسمان
زمانی که نور روز بسیار کم است، خوابیدن و بیدار شدن به موقع دشوار می شود و افرادی که مستعد افسردگی هستند از اختلال عاطفی فصلی رنج می برند. شدت این نوع افسردگی در روزهای کوتاه و شب های طولانی زمستان شدید می شود و به همین دلیل معمولا طولانی ترین شب سال یعنی شب یلدا برای افراد افسرده چندان خوشایند نیست.
پیشگیری از اختلال عاطفی فصلی
سازمان جهانی بهداشت چهار روش درمانی را برای پیشگیری از اختلال عاطفی فصلی پیشنهاد می کند:
1. پیروی از یک سبک زندگی سالم شامل رژیم غذایی مناسب و ورزش منظم و استفاده از نور طبیعی روز تا حد امکان
2. نور درمانی; در نور درمانی از لامپ ها و جعبه های نور مخصوص برای شبیه سازی نور روز استفاده می شود
3. گفتار درمانی، مانند مشاوره یا درمان شناختی رفتاری
4. درمان دارویی; روانپزشک متخصص برای تسکین علائم این اختلال به فرد مبتلا داروهای ضد افسردگی می دهد.
منبع:
لادبیبل
منبع: www.khabaronline.ir