ذرات کوچک، مشکلات بزرگ؛ نتایج 17 سال تحقیق در مورد آلودگی هوا و لخته شدن خون را بخوانید!


الهه جعفرزاده: آلودگی هوا می تواند باعث التهاب و افزایش خطر لخته شدن خون شود. تحقیقات نشان می دهد که این بیماری (لخته شدن خون) با مشکلات قلبی عروقی و تنفسی مرتبط است و مطالعات قبلی نیز ارتباط با ترومبوآمبولی وریدی یا VTE را در نتیجه این شرایط نقل از کرده اند.

ترومبوآمبولی وریدی (VTE) وضعیتی است که در آن لخته خون در ورید، عمدتاً در سیاهرگ‌های عمقی پاها یا لگن ایجاد می‌شود. یک لخته خون می تواند از جای خود جدا شده و در خون به خصوص در شریان های ریوی حرکت کند.

سالانه بیش از 900000 آمریکایی VTE را تجربه می کنند. سن، جراحی، بی حرکتی طولانی مدت، بیماری قلبی، بارداری و ژنتیک نیز می توانند این خطر را افزایش دهند.

به گفته نویسندگان این مطالعه، آلودگی هوا بر سلامت تقریباً همه افراد در هر شرایطی تأثیر می گذارد و به طور قابل توجهی خطر ابتلا به یک سری بیماری های جدی و تهدید کننده زندگی را افزایش می دهد.

ذرات کوچک، مشکلات بزرگ؛ نتایج 17 سال تحقیق در مورد آلودگی هوا و لخته شدن خون را بخوانید!

برای این مطالعه، محققان بیش از 6000 بزرگسال ساکن نیویورک را از سال 2000 تا 2018 مورد مطالعه قرار دادند. در این میان، 248 بزرگسال یا 3.7 درصد از این جمعیت در این دوره لخته خون داشتند که نیاز به مراقبت و بستری شدن در بیمارستان داشت.

این مطالعه 17 ساله نشان داد شرکت‌کنندگانی که بیشتر در معرض آلودگی هوا بودند، 39 درصد بیشتر از افرادی که در معرض سطوح پایین‌تری از آلودگی بودند، در معرض خطرات مرتبط با لخته شدن خون بودند.

افرادی که بیشتر در معرض اکسیدهای نیتروژن و دی اکسید نیتروژن (آلاینده های اگزوز خودروها) بودند، به ترتیب 121 تا 174 درصد بیشتر در معرض خطر بودند.

یافته های این مطالعه به شواهد انباشته می افزاید که آلودگی هوا منجر به طیف گسترده ای از مشکلات سلامتی می شود. در این شرایط، افراد ذرات ریز آلودگی هوا را که از نیروگاه‌های زغال‌سوز، آتش‌سوزی جنگل‌ها و اگزوز وسایل نقلیه موتوری ساطع می‌شوند، استنشاق می‌کنند.

هنگامی که در هوای آلوده تنفس می کنید، آلاینده های هوا می توانند از طریق ریه ها و قلب وارد جریان خون شما شوند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهند. آلاینده‌های هوا می‌توانند با تنگ کردن و سفت شدن رگ‌های خونی به آنها آسیب برسانند و عاملی در خطر ابتلا به آن هستند. حملات قلبی بودن

به ازای هر 10 میکروگرم در متر مربع ذرات گرد و غبار و ذرات آلوده، احتمال وقوع حمله قلبی 10 تا 20 درصد افزایش می یابد. در این حالت، حمله قلبی ممکن است یک ساعت پس از قرار گرفتن در هوای آلوده رخ دهد یا حتی حدود دو روز طول بکشد. افراد مبتلا به فشار خون بالا نباید در معرض هوای آلوده قرار گیرند. زیرا آلودگی هوا باعث افزایش فشار سیستولیک می شود و در این صورت اگر فردی مستعد باشد ممکن است در معرض حمله قلبی قرار گیرد. فشار خون بالا نیز یکی از دلایل حمله قلبی است.

ذرات کوچک، مشکلات بزرگ؛ نتایج 17 سال تحقیق در مورد آلودگی هوا و لخته شدن خون را بخوانید!

ذرات کوچک، مشکلات بزرگ

آلودگی هوا شامل ذرات آلاینده بسیار کوچک و گازهای شیمیایی است که برای تنفس مضر است. کارخانجات و صنایع، سوخت دیزل، دود خودرو و آلاینده های داخل ساختمان می توانند منبع اصلی آلودگی هوا باشند.

نگرانی خاصی در مورد ذرات با قطر کمتر از 2.5 میکرون وجود دارد که به عنوان PM2.5 شناخته می شود. این ذرات به قدری کوچک هستند که توسط فیلترهای موجود در بینی و راه هوایی فوقانی که به عنوان دفاع طبیعی بدن در برابر آلاینده های موجود در هوا عمل می کنند، به دام نمی افتند. این ذرات به اعماق ریه ها می روند و گیرنده ها و اعصاب دخیل در تنظیم ضربان قلب، تنفس و سایر عملکردهای حیاتی را تحریک می کنند. بنابراین، حتی قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض سطوح بالای آلودگی هوا می تواند خطر ابتلا به اختلالات ریتم قلب مانند فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش دهد.

فیبریلاسیون دهلیزی که به اختصار AF نامیده می شود، نوعی آریتمی است که در آن حفره های فوقانی قلب که دهلیز نامیده می شود، با ریتمی غیر طبیعی و نامنظم می زند. خطر این ریتم نامنظم با افزایش خطر لخته شدن خون و متعاقب آن سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر عوارض مرتبط است.

منابع:

هاروارد

upi

nih

47232



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7230

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *