اعدام گنجشک ها / مرگ میلیون ها نفر در انقلاب فرهنگی و توسعه چین



به نقل از خبرگزاری اخبار آنلایندکتر فرزاد دهقانیان در یادداشتی راهبردی که در کانال خود منتشر کرد، از توسعه نوع چپ چینی در زمان مائوتسه تونگ انتقاد کرد. مائو در این زمینه اشتباهات بزرگی مرتکب شد، اما هیچکس جرات نکرد اشتباه خود را به او یادآوری کند. این یادداشت زیر را بررسی کنید.

***

در سال 1958، رهبر چین مائو تسه تونگ به عنوان بخشی از سیاست “یک جهش بزرگ به جلو” به گنجشک ها اعلام جنگ کرد. مائو معتقد بود که گنجشک ها دانه های مزارع را می خورند و باید نابود شوند. در نتیجه مردم به طور گسترده گنجشک ها را شکار کردند و لانه های آنها را از بین بردند و حتی کودکان با تیرکمان به آنها حمله کردند. میلیون ها گنجشک در سراسر چین کشته شدند تا گنجشک ها در چین به مرز انقراض رسیدند.

در همان زمان، اشتباه مائو ناگهان آشکار شد. معلوم شد که گنجشک ها از حشراتی مانند ملخ و همچنین غلات تغذیه می کردند. در دهه 1960، زمانی که ملخ ها شروع به آسیب رساندن به محصولات کردند، گنجشک ها مورد عفو قرار گرفتند و حشرات به عنوان دشمن مردم جایگزین شدند. این سیاست باعث شد یکی از گنجشک های وارداتی چین از شوروی چند سال زنده بماند تا با افزایش تعداد گنجشک ها تعادل را به طبیعت بازگرداند و از جمعیت حشرات بکاهد. کنترل کنید انجام دهید

تجزیه و تحلیل استراتژیک و تجویز

کشتن گنجشک ها در چین نمونه کلاسیک تفکر غیر سیستماتیک است. ارائه راه حل های موقت بدون در نظر گرفتن اثرات کوتاه مدت و بلندمدت آن بر سایر زیر سیستم ها یک خطای سیستمی آشکار است.

با تأسیس جمهوری خلق چین، مائو خدماتی مانند سوادآموزی، ترویج حقوق زنان و ارائه خدمات بهداشتی را انجام داد. اما در همان زمان، سیاست های “یک گام بزرگ به جلو” و “انقلاب فرهنگی” او باعث مرگ ده ها میلیون نفر در چین شد. اصرار او بر اجرای سیاست های اشتباه باعث شد که برخی مرگ او را بزرگترین خدمت او به چینی ها بدانند. اما شاید دلیل این نگاه سختگیرانه به مائو اصلاحات دنگ شیائوپنگ پس از مائو باشد. شاید اگر اصلاحات شیائوپنگ نبود، گروهی همچنان آرزوی بازگشت به دوران مائو را داشتند.

دنگ شیائوپنگ علیرغم حذف شدن از حزب کمونیست، به عنوان یکی از اعضای ارشد حزب کمونیست با مائو در اجرای مهم ترین سیاست ها همراه بوده است. اما او در سال 1978 در سن 74 سالگی رهبر چین شد و با درس گرفتن از گذشته با سیاست «درهای باز» اصلاحات اقتصادی را آغاز کرد. او اقتصاد را مقدم بر ایدئولوژی قرار می داد و معتقد بود که سفید یا سیاه بودن گربه فرقی نمی کند، مهم این است که می تواند موش بگیرد. کشتار میدان تیان آن من یکی از نقاط تاریک دوران دنگ شیائوپنگ است. با این وجود، او را معمار چین امروزی می دانند.

هدف این مقاله توضیح سیاست های مائو یا دنگ شیائوپنگ نیست. این مقاله در مورد اهمیت عبرت گرفتن از گذشته، بهبود مستمر و اصلاح تدریجی تفکر در بین نخبگان جامعه است. رسیدن به یک تفکر جامع که اهمیت گنجشک را نیز درک کند. محور اصلی داستان توسعه ملت ها، یادگیری و بهبود مستمر است.

216216



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7232

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *