گروه اندیشه:به نقل از خبرگزاری اخبار آنلاینهمین چند وقت پیش بود دکتر مهران صولتی وی از توسعه شهر 12 هزار ساله سبزوار توسط انجمن های مدنی خبر داد. این خبر چشم نوازی بود که با وجود همه سخت گیری ها، بذر نهادهای مدنی همچنان در جهت توسعه و شکوفایی رشد می کند. سخنان صولتی اگرچه مربوط به یک شهر بود، اما به دلیل اهمیت مشارکت نخبگان و انجمن ها و سازمان های مردم نهاد محلی در توسعه شهری و توسعه پایدار کشور، توسط مدیریت یوبیک آنلاین به صورت ویژه و در صفحه اول به عنوان عنوان. یکی گنجانده شد. این نقل از در شبکه های مختلف مردمی و نخبگان کشور از جمله کانال دکتر معصومه ابتکار و به طور کلی در شبکه های اجتماعی بازتاب داشت. اکنون اقدامی مشابه از سوی نخبگان، کارآفرینان و سازمان های مردم نهاد اصفهان آغاز شده است که در یادداشت کانال دکتر محسن رنانی، اقتصاددان منعکس شده است. وی می نویسد: دولت ها دیگر قدرت و امکان انجام کاری برای توسعه ما را ندارند، وقت آن است که بیدار شویم و دست به دست هم دهیم تا مشکلات زندگی جمعی خود را حل کنیم، اگر بتوانیم یک مشکل جمعی را با همکاری حل کنیم، می توانیم مشکل را حل کنیم. دیگران نیز همینطور.” نباید فراموش کرد که تاریخ ایران پر از جنبش های مدنی برای حل مشکل است. این یادداشت زیر را بررسی کنید:
***
اصفهان سه دشمن دارد: آلودگی، خشکی و تعصب. سومی مال خودمان است، حل آن را به نسل جوان واگذار می کنیم. اما این دو به دلیل بی کفایتی بر ما تحمیل شده است. که اگر اکنون با آن مقابله نکنیم، فردا دیر می شود.
دولت ها دیگر قدرت و امکان انجام کاری برای توسعه ما را ندارند. وقت آن است که بایستیم و دست به دست هم دهیم تا مشکلات زندگی جمعی خود را حل کنیم. اگر بتوانیم یک مشکل جمعی را با همکاری یکدیگر حل کنیم، می توانیم بقیه را نیز حل کنیم.
کارآفرین برجسته شهرمان (مسعود صرامی) طرحی داده است که اگر همه دست به دست هم بدهیم آلودگی ها مدیریت می شود و امید به احیا زنده می شود. نهادهای مدنی، سازمان ها و نهادهای سکتور خصوصی بسیج شده و مقامات دولتی نیز قول همکاری داده و مقدمات قانونی را برای اجرای آن فراهم کرده اند.. طراحان پیش بینی کرده اند با اجرای کامل این طرح، ترافیک شهری اصفهان 30 درصد کاهش یابد و روزانه یک میلیون لیتر بنزین، صرفه جویی و آلودگی هوا نیز به تناسب کاهش یابد. دولت متعهد شده است که سود حاصل از صرفه جویی در این بنزین را به صندوقی اختصاص دهد تا برای مدیریت آلودگی، ترویج وسایل نقلیه برقی عمومی و احیای جاده زیند هزینه شود.
فقط در صورتی که اصناف و مغازه داران، کارمندان دولت و کارمندان بخش خصوصی (که صبح با ماشین شخصی به محل کار می روند و تمام روز ماشینشان در کنار خیابان پارک باشد و باعث کمبود جای پارک برای سایر شهروندان و افزایش ترافیک شود) برای رفتن به سر کار ، خودروهای شخصی را به خیابان نیاورید و سایر شهروندان سوار خودروهای تک سرنشین نشوند، این طرح موفق خواهد بود. این در صورتی ممکن است که همه به اصفهان متعهد باشیم. من چندین سال است که ماشین ندارم و با دوچرخه و وسایل نقلیه عمومی رفت و آمد می کنم. سخت است اما آزاردهنده نیست. اگر اصفهان را دوست داریم باید برای آن فداکاری کنیم.
فرصت ها همیشه از بحران ها ایجاد می شوند. آیا توانایی و صلاحیت داریم که بحران توسعه اصفهان را به فرصت تبدیل کنیم؟ پاسخ این سوال را در تاریخ 26 الی 29 دسامبر دریافت خواهیم کرد. سه روز همکاری داوطلبانه نمادین خواهیم داشت و پس از آن با سازوکارهای قانونی و استفاده از فناوری مدیریت هوشمند ترافیک، پارک بیش از حد و طولانی مدت در حاشیه خیابان ها خواهیم داشت. مدیریت خواهد شد.
در این سه روز به صورت نمادین و برای مشاركت مدنی، با ماشین شخصی سر كار نمی رویم، تنها سفر نمی كنیم، دوچرخه سواری می كنیم، صبح دنبال همكاران می رویم و مسافر سوار می كنیم. کنار خیابان سه روز همکاری و رفتار همدلانه در رفت و آمدهای شهری شایستگی ما را برای موفقیت بیشتر جمعی نشان خواهد داد.
با شرکت در کمپین 26 آذر هوای اصفهان را داشته باشیم.
216216
منبع: www.khabaronline.ir