چند سوال در مورد فروش خودرو با وکالت و انتقال به دیگری



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، آیت الله جوادی آملی در نظرسنجی درباره “فروش خودرو با وکالت و حق وکالت به دیگری و تفویض وکالت، تسلیم به دیگری چه حکمی دارد؟” به نقل از پایگاه اطلاع رسانی این مرجع تقلید پاسخ دادند به علاقه مندان ارائه می شود.

سوال: شخصی برای فروش خودروی خود با وکالت به دیگری وکالت می دهد و وکیل بر اساس حق وکالت وکالت را به دیگری تفویض می کند و در وکالت دوم. ، تصریح شده است که «عمل و امضای وکیل، عمل و امضای موکل و موکل موکل است». نافذ و معتبر است و آثار حقوقی دارد.

اکنون موکل برای عزل اولین وکیل اقدام کرده است. آیا وکیل دوم هم عزل می شود یا موکل باید مستقلاً به وکیل دوم اعلام عزل کند؟

اگر وکیل دوم بر اساس وکالتنامه دوم اقدام به معامله کند آیا معامله صحیح است یا خیر؟

پاسخ:

  1. هر چند وکیل اول می تواند از طرف خود یا از طرف موکل با اذن موکل اصلی وکیل بگیرد، اما ظاهر آن چیزی که در وکالتنامه دوم تصریح شد این است که وکیل دوم وکیل است نه وکیل. وکیل موکل اصلی وگرنه امضای او فقط امضای موکل اصلی است. به عنوان امضای هر دو (موکل اصلی و وکیل) نبود.
  2. چون وکیل دوم وکیل وکیل است نه موکل اصلی اگر عزل وکیل اول به همان وکیل اول ابلاغ شود وکیل دوم عزل می شود و نیازی به ابلاغ مستقل نیست.
  3. در صورتی که وکیل دوم پس از عزل وکیل اول در صورت جهل به عزل نسبت به موضوع وکالت معامله کند معذور است و صحت عقد امانی مذکور مستلزم اذن مالک اصلی است.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7216

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *